Deze maand is DeBroekriem één jaar actief in Noord-Holland Noord. De start van DeBroekriem in Alkmaar en daarna Hoorn is mogelijk gemaakt door het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid NHN. Het laatste jaar is met een team van vrijwilligers een community voor en door werkzoekenden opgebouwd met als resultaat 33 events. Daarmee is het één van de meest succesvolle regio's voor DeBroekriem. 

Workshops van DeBroekriem worden opgezet door eventmanagers, die ook werkzoekend zijn. Ze bepalen zelf de thema's van de gratis events, bijvoorbeeld over gebruik van social media, solliciteren en netwerken.

DeBroekriem is een mooie combinatie van netwerken, kennis opdoen en ook ervaring. Melanie Rump-Nguyen startte enkele maanden geleden solo op in Hoorn. "Door mij aan te sluiten heb ik zoveel geleerd: van het benaderen van sprekers en locaties tot het organiseren van een event. Het meest waardevolle is het uitbreiden van mijn netwerk. Wat hebben we samen veel kennis!”

De termijn voor eventmanager is zes maanden, dan heb je er -wat betreft oprichter Pieter Vermeer- alles uitgehaald wat je eruit kunt halen. Van de achttien oud-eventmanagers in de regio maakten zes de termijn vol en acht vonden een betaalde baan.

Op vrijdag 29 april is er tussen 10:00 en 12:30 uur een workshop 'Een nieuw begin: Jouw mindset na ontslag' in Bibliotheek Alkmaar Centrum. Tijdens deze workshop met Patricia van Meerkerk krijg je tips om de deuk die je zelfvertrouwen wellicht opgelopen heeft te overwinnen.

Patricia is coach bij ClosureXpert. Zij helpt ontslagen werknemers om zichzelf weer arbeidsgeschikt te maken, waardoor zij hun kans op een nieuwe baan vergroten. Ook is ze ervaringsdeskundige als het gaat om ontslag en opnieuw beginnen.  Inloop vanaf 9.45 uur. Consumpties zijn wel voor eigen rekening (koffie / thee € 1,50).

Pin It
Bekeken: 3529x
https://ee.itk.ac.id/data/