Alkmaar Centraal

Eindelijk is de kogel bij de judosport door de kerk. Na veel wrijvingen in de afgelopen jaren om wel of niet centraliseren is het nu eindelijk officieel. Vorige week is de selectie bekendgemaakt, voor wie topjudo op Papendal, nabij Arnhem, mag gaan bedrijven. Yannick van der Kolk uit Alkmaar is onderdeel van die selectie in de categorie -66 kg.

Yannick is opgeleid bij Topsport Tom van der Kolk door zijn eigen vader. Na Neal van der Kamer, Mikos Salminen en Birgit Ente, die in 2012 op de Olympische Spelen stond, zet Tom nu zijn eigen 17-jarige zoon trots neer op het hoogste platform in Nederland.

Yannick zal vanaf september op Papendal gaan wonen en studeren. Dan is de hypermoderne dojo met verende judovloer en videocamera's voor bewegings- en concurrentieanalyse gereed. Op de tweede verdieping is een ruimte voor optimaal herstel. Het judogebouw komt naast het medisch centrum op Papendal.

Directeur Topsport Henry Bonnes voerde het laatste jaar gesprekken met kandidaten en legde zijn bevindingen voor aan de bondscoaches judo voor. Die technische staf bepaalde uiteindelijk de selectie van zowel de jonge talenten als gevestigde orde.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl