Vrijdag 8 april organiseert GroenLinks Alkmaar een bijeenkomst over Tiny Houses. De belangstelling voor Tiny Houses is zo groot dat de bijeenkomst verplaatst is naar HAL25. De Tiny House Movement ontstond in de Verenigde Staten en is overgeslagen naar Nederland. 

Marjolein Jonker en Monique van Orden vertellen vrijdag alles over Tiny Houses en hun eigen ervaring met het bouwen ervan. Daarnaast zal de architect Maarten Min van Min2 vertellen over de Tiny Houses die hij ontworpen heeft. 

GroenLinks fractievoorzitter Christian Braak: “Tiny Houses zijn mooi, creatief en duurzaam. En ze kunnen bovendien een antwoord zijn op nieuwe vragen rond huisvesting.” 

“Het bouwen van een Tiny House is geen bevlieging, dat is wel duidelijk. Het gaat om een serieuze investering en een weloverwogen vorm van in het leven staan", vervolgt Braak. "Het duurzame karakter en het serieuze, architectonische ontwerp van de Tiny Houses spreken aan."

De huizen zijn klein, dus hebben ze een laag energieverbruik. De meeste huisjes zijn voorzien van zonnepanelen en andere duurzame energie-oplossingen. Daarnaast zijn de eigenaren door het geringe woonoppervlak min of meer gedwongen na te denken over leven met minder spullen.

Iedereen is van harte welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De deuren gaan open om 19:30 uur, aanvang is om 20:00 uur. HAL25 bevindt zich aan de Pettemerstraat 15.

Bekeken: 8477x