De gemeente Alkmaar, Europarcs en SV Graftdijk zijn het eens geworden over een ’totaaloplossing’ voor de toegang naar het villapark in De Rijp. Dit meldt het NHD. Een tijdelijke, nieuwe weg naar Resort De Rijp kan al half augustus worden aangelegd.

Er komt direct ten zuiden van de sloot langs de N244 een nieuwe weg vanaf de Burgemeester Dalenbergstraat in West-Graftdijk, iets ten zuiden van de rotonde naar de nieuwe entree van het villapark. Bij die nieuwe entree komen ook een parkeerterrein, een entreegebouw en het restaurant, dat nu nog aan de andere kant ligt. Het villapark gaat bovendien uitbreiden uit met drie woningen voor 25 personen en twee voor 12 personen, maar pas als de ontsluitingsweg klaar is.

Voor de nieuwe entree moet SV Graftdijk wel twee grasvelden inruilen voor één kunstgrasveld en een half kunstgrasveld voor de pupillen. Voor het handbalveld staat renovatie op het programma.

Het actiecomité Ontsluitingsweg Nu is er nog nog niet helemaal gerust op, bleek dinsdagavond tijdens een drukbezochte bijeenkomst in hotel De Rijper Eilanden. De bestaande toegangsweg moet volgens voorzitter Rob van der Laan worden afgesloten met een beweegbare paal.  Burgemeester Bruinooge stond wel open voor dit idee.

Ook de nieuwe weg werd niet zonder slag of stoot geaccepteerd: bewoners die aan de Burgemeester Danenbergstraat wonen, vlak bij de plek waar de nieuwe ontsluitingsweg is ingetekend, hadden nog wat punten van kritiek.

Als er nieuwe procedures in gang worden gezet kan dat toch opnieuw vertraging opleveren, maar als er geen grote bezwaren komen half de aanleg van een tijdelijke ontsluitingsweg half augustus al beginnen. Als die er is kan al het zware verkeer, wat nu nog voor overlast zorgt op de smalle dijken en wegen via die weg naar het park en de sportvelden. Bruinooge benadrukte dat eerst de ontsluitingsweg volledig wordt aangelegd, en dat dan pas met de uitbreidingen van het villapark worden begonnen. (foto: Bing Maps)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl