De vmbo'ers van het Jan Arentsz te Alkmaar heeft de laatste twee maanden meegedaan aan de Makigame, een vernieuwende game waarin leerlingen twee maanden lang uitgedaagd worden om meer te sporten en bewegen, en om gezonder te eten en drinken. Uiteindelijk bleek klas V1J de gezondste klas te zijn. Zij wonnen met elkaar een etentje, met dank aan Restaurant Wereldwijd.

Klas V1D werd tweede en zij mogen met z’n allen gaan bowlen. Klas V1F werd derde, Alkmaar Sport geeft hen de gelegenheid een schaatsclinic te volgen op het zomerijs van ijsbaan De Meent.

Met de Makigame zijn punten en goodies te vergaren met sportieve activiteiten, het volgen van kookworkshops en gezond eten en drinken. Dit onder leiding van de sportcoördinator van Alkmaar Sport en de sporttrainers van Tom van der Kolk. De punten worden uitgedeeld door het Makiteam, tien bovenbouwleerlingen die de Makigame actief ondersteunen.

Gedurende het hele schooljaar wordt op het Jan Arentsz met het project Maki gewerkt. Onderdeel daarvan is de Makigame. Maki is gebaseerd op het landelijke project ‘VMBO in Beweging’, waarbij te weinig actieve leerlingen worden gemotiveerd meer te bewegen.

Om het bewegen ook na afloop van het project verder te stimuleren is er in samenwerking met sportinstituut Tom van der Kolk de mogelijkheid voor de leerlingen van het Jan Arentzs om daar drie maanden lang gratis te sporten.

Het Maki project omvat een intensieve samenwerking tussen Sportinstituut Tom van der Kolk (hoofdaanvrager en sportaanbieder), Alkmaar Sport, Omring, GGD, Sportservice Noord-Holland en creatief bureau Yocolo.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl