Vorige week heeft het college twee eigenaren van panden aan de Arcadialaan beperkt gebruik van parkeerplaatsen opgelegd. Eén van die benadeelden is Ita Hu. Hij ziet donkere wolken samenpakken boven zijn restaurants Victory Wok & Sushi en Kokusai. 

Ita Hu is bang dat hij zijn restaurants moeten sluiten als de raad akkoord gaat met de gebruiksbeperking. Wethouder Anjo van de Ven adviseerde hem met Timpaan een oplossing te vinden, maar de projectontwikkelaar heeft maar vijf parkeerplaatsen ‘over’ in zijn plannen voor Victoryveste. Dat is lang niet voldoende om Hu's gasten plek te bieden.

De oorsprong van het probleem ligt bij de bouw aan de Arcadialaan. Twee parkeergarages stonden gepland, maar de toenmalige eigenaar bouwde er maar één. De gemeente liet het zo. Saillant detail is dat de bouwvergunning van de kantoren en het hotel niet meer gevonden zijn in de gemeentearchieven.

Ita Hu had bij zijn overname afspraken gemaakt over gebruik van parkeerplaatsen. Buiten kantoortijden is er voldoende plek, dus niemand had echt last van het oude lijk in de kast. Met 56 startersappartementen erbij verandert dit en Timpaan is in het gelijk gesteld dat het de eigen zaakjes op orde heeft.

Timpaan zei in december al tien jaar bezig te zijn met het plan en dat het al drie miljoen euro heet geïnvesteerd, die het zal verhalen op de gemeente als die het project alsnog afblaast. De gemeente lijkt ook niet meer terug te kunnen of willen.

Ita Hu is vooral teleurgesteld in wethouder Van de Ven. De parkeerproblemen worden weliswaar niet afgewend op Timpaan, maar wel op een hardwerkende ondernemer. Hij gaf Overdie 24 jaar geleden een nieuwe impuls. Zijn Victory Wok is alom bekend en trekt al jaren vanuit heel Alkmaar en omgeving vele gasten.

Sluiting van beide restaurants zou grote gevolgen hebben voor de 30 medewerkers. Zij zullen allemaal hun baan verliezen en de mooie entree van Alkmaar zal worden gekenmerkt door nog meer leegstand. Donderdag 14 april zal de raad zich over de situatie uitspreken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl