Woensdag gafRené Roos, zoon van de voormalige grondeigenaar, het startsein voor Scholtens Bouw om onder toeziend oog van de kopers de officiële eerste paal te boren voor de allereerste huizen in Vroonermeer Noord. Ondanks het slechte weer was de feestvreugde groot. Toekomstige buren en hun kinderen maakten kennis met elkaar en gegevens werden volop uitgewisseld. 

Vroonermeer Noord is al jaren in beeld voor nieuwbouw, maar toen was er de crisis. Scholtens Groep is blij om nu, na een lange aanloop, als eerste aan de slag te gaan. Naar verwachting kunnen kopers in het eerste kwartaal van 2017 hun huis in.

Vroonermeer Noord vormt de overgang van de stad naar landelijk gebied. Scholtens heeft er acht halfvrijstaande en vijf rijenwoningen gepland, met een robuuste jaren ’30 uitstraling. Ze hebben een enorme inhoud, zonnepanelen, grote raampartijen en persoonlijke aanpassingen zijn mogelijk. In totaal realiseren de bouwpartners 730 koop- en huurwoningen bij een prachtig nieuw meer.

Er is een gezondheidscentrum gepland met in ieder geval huisartsen en tandartsen, een apotheek, een fysiotherapiepraktijk en mogelijk ook een verloskundige. Ook komt er een openbare basisschool, kinderopvang, een peuterspeelzaal, en fantastische speelmogelijkheden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl