Alkmaar Centraal

Op 29 maart verdween de 18-jarige Thijs uit Alkmaar plotseling. Omdat hij het syndroom van Down heeft en zijn moeder hem niet kon traceren, schakelde ze de politie in. Agenten keken uit naar Thijs en Burgernet was ingeschakeld, maar hij bleef onvindbaar.

Toen werd overwogen Amber Alert in te schakelen, kwam vanuit Maastricht het bevrijdende telefoontje. Thijs bleek zelfstandig met de trein naar Maastricht te zijn gegaan. Zijn missie: Eva van Dongen ontmoeten! Thijs is fan van Flikken Maastricht en vooral van Eva van Dongen (Angela Schijf).  In zijn gedachten is Eva iedere dag in dienst en dus wilde hij haar wel eens ontmoeten.

Eenmaal in Maastricht kwam Thijs terecht bij Brasserie Flo, vlakbij het station. Een alerte medewerkster ontfermde zich over hem en belde de politie. Zijn opgeluchte moeder en zus reden meteen naar Maastricht.

Thijs, die inmiddels door agenten was meegenomen naar het politiebureau, keek daar zijn ogen uit. Hij sprak met agenten, mocht surveillanceauto's bekijken en hij zag met eigen ogen waar Eva werkt. Toen zijn moeder en zus hem enkele uren later zagen, vlogen ze elkaar in de armen. Zijn opgeluchte moeder bedankte de Maastrichtse politie voor hun hulp. Daarnaast ging zij langs bij Brasserie Flo om de medewerkster te bedanken.

Ook de politie in Alkmaar vergat zij niet te bedanken voor hun steun. Een dag later liep zij daar het bureau binnen met een taart in haar handen.

Voor Thijs was het al een avontuur, maar wellicht is het nog niet voorbij. De kans dat Thijs zijn missie alsnog gaat volbrengen, blijft een reële optie, want samen met de contactpersoon vanuit de politie richting het productieteam van Flikken Maastricht, wordt gekeken of Thijs een keer een opnamedag kan bijwonen... én dan natuurlijk Eva van Dongen ontmoeten! 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl