Vrijdagmiddag is het eerste kunstwerk onthuld in het kader van de kunstroute ‘Paardenparade’. Wethouders Van de Ven en Nagengast van de gemeente Alkmaar hebben het beeld van kunstenaar David Bade in zijn bijzijn officieel onthuld middels een feestelijke handeling. Het kunstwerk staat aan de Bergerhofzijde van station Alkmaar. Dit kunstwerk is de eerste in een reeks van tien kunstpaarden in de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo.

De basis van het kunstwerk bij het station is een stuk spoorrails van 7 meter lang dat op poten staat en de sokkel vormt van het beeld. Tegelijk is het een soort evenwichtsbalk waarop het paard balanceert.

De Paardenparade is een nieuwe, verbindende beeldenroute door de regio Alkmaar, Graft-De Rijp, Schermer, Bergen en Heiloo. De Paardenparade-kunstroute wordt donderdag 30 juni officieel gelanceerd. De route voert langs cultuurhistorische plekken, gemarkeerd door tien paarden die door professionele kunstenaars beschilderd of bewerkt zijn. Deze kunstpaarden zijn gemaakt op bijna ware grootte: ze zijn 250 bij 300 centimeter groot.

Voor de andere paarden zijn zowel gerenommeerde kunstenaars als Rob Scholte, Hellen van Meene en David Bade gevraagd, maar ook aanstormende talenten als Sarai de Haan en Mathieu Schellekens. De Paardenparade wordt financieel mede mogelijk gemaakt door o.a. TAQA Energy bv., GemeenteAlkmaar, Rabobank Alkmaar e.o. en het Prins Bernhardcultuurfonds. Meer informatie over de Paardenparade is te vinden op www.paardenparade.nl.

Pin It