00:00
55
00:00

Normaal gesproken komen de speciale gasten van de kaasmarkt in anonimiteit het Waagplein op, nadat zij eerst ontvangen zijn op het stadhuis in de Langestraat. Vandaag was dat heel anders. In vol ornaat kwam Trompetterkorps Alkmaar marcherend het plein op en liet alle bezoekers kennis maken met de prachtige klanken van hun formatie.

Aan voorzitter Rob Niele was de eer om in de stromende regen de bel te luiden. De reden dat het trompetterkorps aanwezig was, is het dit jaar bereiken van de historische mijlpaal van 50 jaar.

Waar veel muziekkorpsen, orkesten, musicalverenigingen en vergelijkbare culturele instellingen het vandaag de dag nog wel eens moeilijk hebben om jonge aanwas te vinden, heeft het Trompetterkorps Alkmaar daar geen last van.

"Het geheim achter het succes van het trompetterkorps is een goede jeugdopleiding", vertelt Rob Niele: "Wij hebben nu een programma waarbij kinderen het eerste halfjaar gratis les krijgen. Dan krijgen ze algemene muzikale vorming, ritme oefenen door handen klappen en na 13 weken de vraag: Wil je een intrument?"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl