Alkmaar Centraal

De collecte van Amnesty International, die van 13 tot en met 19 maart 2016 werd gehouden, heeft in Alkmaar 12.615,- euro opgebracht. 123 vrijwilligers hebben gecollecteerd. De organisatie dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

Het was de veertiende keer dat de organisatie een landelijke collecte hield. Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Voor onderzoeken en acties ontvangt zij geen geld van overheden of politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften zijn voor Amnesty dus van groot belang.

Moses Akatugba uit Nigeria is zo iemand waarvoor gecollecteerd werd. "Toen ik hoorde wat er allemaal voor me is gedaan door Amnesty International, was ik de gelukkigste man op aarde."

Moses was 16 jaar toen hij werd opgepakt vanwege een gewapende overval, met een buit van €650 en drie telefoons. Moses zei onschuldig te zijn en er was ook geen bewijs, maar na hevige marteling legde hij een bekentenis af. Op grond van die bekentenis kreeg hij de doodstraf. Meer dan 800.000 mensen kwamen voor Moses in actie, onder meer bij de Schrijfmarathon 2014. Kort daarna kwam hij vrij.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl