Alkmaar Centraal

Zaterdagavond hebben de waterpoloërs van DAW verblijf in de Bondsklasse 3 veiliggesteld. In Nunspeet werd tegen ZPC Nunspeet de benodigde overwinning geboekt om het restant van de competitie zonder zorgen over degradatie uit te spelen. De mannen van DAW wonnen met 10-17.

In tegenstelling tot voorgaande weken begon DAW scherp en met vijf verschillende scoorders werd een 0-5 voorsprong gepakt. Aan het eind trof ook Nunspeet doel voor een ruststand van 1-5. Het wedstrijdbeeld veranderde niet in de tweede periode. Het tempo van scoren zakte iets in, maar de voorsprong niet in gevaar. Halverwege de wedstrijd stond er 3-8 op het scorebord.

Nunspeet begon in het derde kwart fysieker te spelen maar daar had het vooral zichzelf mee. De 'man meer' situaties werden door DAW goed uitgespeeld in het smalle bad van Nunspeet en de voorsprong groeide uit naar 4-12. In de laatste periode realiseerde DAW zich dat de wedstrijd gewonnen was en dit was ook zichtbaar op het scorebord. De mannen van Nunspeet wisten de laatste periode te winnen met 6 goals tegen 5, maar dit was lang niet genoeg voor winst. DAW won met 10-17.

De ploegen DJK-ZAR, de Duinkikkers en Nunspeet mogen de laatste twee wedstrijden bepalen wie er volgend jaar nog in de derde klasse speelt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl