De Oudheidkundige Vereniging 'Het Schermereiland' heeft de geschiedenis van de tuinderijen in de Eilandspolder beschreven. Zaterdag werd het boek 'Tuinderijen van toen, Welgelegen in de Eilandspolder' gepresenteerd in de kas van Camping Welgelegen te Graft.

De titel Welgelegen verwijst naar de camping/tuinderij. Deze camping bestaat in 2016 vijftig jaar, en kan mede als laatste tuinderij worden beschouwd. Het boek is een blijvende herinnering aan het inmiddels (bijna) verdwenen tuindersleven.

Ceremoniemeester Liesbeth Vrakking opende de boekpresentatie. Daarna namen diverse gastsprekers het woord over het boek, het leven als tuinder en de camping. Oud-burgemeester Over de Linden sprak de aanwezigen toe over de ontwikkelingen in de Eilandspolder. Tot slot was aan Fred Hoek de eer om het eerste exemplaar uit te reiken. (foto's: Karin van Velthuijsen)

De boekpresentatie valt samen met de start van de kleine expositie 'Welgelegen in de Eilandspolder, de geschiedenis van de tuinderijen', in het Grafter raadhuis. Aanwezigen bezochten na het officiële deel deze tentoonstelling. (foto's: graftderijpinbeeld.nl)

Bekeken: 4617x