In de bekercompetitie werd Heren 1 van de Alkmaarse Rugby Club al in de eerste wedstrijd uitgeschakeld door de hoger geklasseerde Delftse Studenten. Alkmaar verloor uiteindelijk met 21-53. Heren 2 speelt wel verder in de Plate competitie. Zij wonnen met 43-24 van Nieuwegein, dat een klasse hoger speelt.

Al na 2 minuten scoorden de Studenten na een doorbraak door het midden een try plus conversie, maar Alkmaar kwam snel terug toen “Man of the match” Marschiano Bruns langs de zijlijn doorbrak en een try scoorde. Barney Earl tekende voor de conversie, waarmee de stand weer was gelijk getrokken naar 7-7.

Alkmaar was ijzersterk in de scrum, maar de Studenten wonnen toch het veldoverwicht en kwamen met een try weer op voorsprong (7-12). Alkmaar hield de verdediging behoorlijk lang gesloten, maar voor het rustsignaal scoorden de gasten nog twee try's zonder conversie. Met rust stond het 7-22.

In de tweede helft wist Alkmaar een kwartier lang de gelederen gesloten te houden, maar toch werd weer een try gescoord, inclusief een moeilijke conversie (7-29). Alkmaar kwam terug met een serie goede aanvallen, die Jasper Paauw wist af te ronden met een try. Kenny Kolk schopte de conversie tussen de palen (14-29).

Met een mooie driekwartlijn aanval breidden de Delftse Studenten de voorspong weer uit naar 14-34, voordat Alkmaar even het veldoverwicht overnam. Marschiano Bruns maakte een mooie break waarna scrum-half Sylvester Reimers de aanval met een try afrondde. Kenny Kolk scoorde voor de conversie en bracht de achterstand terug naar een overzichtelijke 21-34.

Een stunt leek in de lucht te hangen maar de Studenten scoorden nog eens drie try’s en maakten daarmee een eind aan de illusie van Alkmaar. De thuisploeg ging met 21-53 ten onder.

Bekeken: 3300x