Alkmaar Centraal

Karavaan is van plan om allerlei kanten van het vluchtelingenvraagstuk te belichten. Ze beginnen daarom op 23 april met de asielprocedure en op 7 mei met de vlucht zelf. Daarna volgen nog voorstellingen over migratie, vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn maar niet terugkunnen, de brandhaarden van de wereld, bootvluchtelingen en foto-expo’s van asielzoekers.

Op 23 april speelt Vertreksvergunning, een ontroerend theaterstuk van een Syriër wiens asielprocedure elfjaar duurde. Hij ging naar de Theaterschool in Amsterdam en werd een begenadigd acteur. George Tobal speelt zijn eigen verhaal.

Op 7 mei speelt De Weg, indrukwekkend muziektheater over de weg die Ekaterina Levental als tiener aflegde van Oekraine naar Nederland. Na haar vlucht en haar asiel in Nederland studeerde zij aan het conservatorium in Den Haag zowel zang als harp. Katja, zoals zij in Nederland door haar vrienden genoemd wordt, is een veelgevraagd zangers en harpiste.

Na beide voorstellingen is een nagesprek. De voorstellingen worden gespeeld bij Koekenbier, aan de Kennemerstraatweg in Alkmaar. Tickets kosten €16,50 inclusief een drankje en zijn te koop bij het Alkmaars Koffiehuis, of online via www.karavaan.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl