De Kredietunies Alkmaar en Zaanstad organiseren dinsdag 19 april om 16.00 uur in het AFAS stadion in Alkmaar een informatiebijeenkomst over kredietmogelijkheden die de Kredietunie biedt aan lokale ondernemers.

Voor ondernemers die financiering zoeken is kredietverlening via de reguliere banken niet altijd eenvoudig. Om die reden is de Kredietunie opgericht, die lokale krediet-vragende ondernemers verbindt met lokale geldgevende ondernemers. Kredietunies maken het voor de lokale start-ups en MKB ondernemers uit de regio mogelijk financiering aan te trekken naast het bankkrediet.

Een MKB-ondernemer kan bij een lokale kredietunie een krediet aanvragen tot maximaal €250.000. Soms zullen financieringen in combinatie met reguliere banken plaatsvinden. De eerste stappen voor een goede samenwerking met deze partijen zijn al gezet. Daarbij is het goed te weten dat de leden niet verder aansprakelijk zijn dan tot het bedrag dat zij in het eigen vermogen hebben bijgedragen.

Een kredietunie is een professionele coöperatieve spaar- en leenkas voor ondernemers. Deze is eigendom van de leden en wordt door hen bestuurd. Zowel spaarders als leners zijn lid. De kredietunie bevordert de onderlinge solidariteit tussen kredietgevers en kredietnemers, heeft geen winstoogmerk en is op democratische leest geschoeid. De leden bepalen gezamenlijk het beleid en kiezen het bestuur. Ieder lid heeft stemrecht, kan zich kandidaat stellen voor het bestuur en heeft één stem. De uit te lenen gelden worden gefinancierd uit de beleggingen van leden.

Om in aanmerking te komen voor een krediet dient de ondernemer lid te worden van de Kredietunie. Het aanvraagproces voor een krediet verloopt vlot en efficiënt, omdat de Kredietunie gebruikmaakt van mensen die thuis zijn in de branche van de aanvrager. Begeleiding door een coach is een voorwaarde voor de toekenning van krediet.

De Kredietunie brengt de coöperatieve Kredietunie - en de uitwerking hiervan op de lokale economie - graag onder de aandacht van ondernemers tijdens de informatiebijeenkomst op 19 april. Doel is meer draagvlak te creëren voor De Kredietunie. Dat er behoefte is aan deze wijze van kredietverlening is duidelijk. Tot nog toe zijn 19 Kredietunies opgericht en kreeg de Vereniging van Kredietunies in Nederland (VKN) 207 aanvragen.

De informatiebijeenkomst op 19 april duurt van 16.00 tot 18.00 uur. Aanmelden is mogelijk via www.alkmaarsekredietunie.nl. Op deze website is ook alle informatie te vinden, net als op www.dekredietunie.nl

Pin It
Bekeken: 3363x
https://ee.itk.ac.id/data/