Wijkvereniging Huiswaard introduceert binnenkort een online buurtplatform. Dat moet het onderlinge contact tussen de wijkbewoners versterken. Het digitale wijkplein wordt onder andere benut voor het regelen van zorg en welzijn in de wijk. De wijkvereniging zoekt nog bewoners die hier aan willen bijdragen.

Tussen de 8.000 wijkbewoners is al veel contact, maar de verstandhouding kan nog beter. Een wijkplatform kan ook voor praktische zaken zijn als nieuwtjes uitwisselen, spullen uitlenen, ruilen of verkopen, elkaar helpen of om gewoon wat leuks afspreken. Deelname aan het wijkplein is voor de wijkbewoners gratis.

Het idee is gebaseerd op ‘mijnbuurtje.nl’, in ruim 25 gemeenten actief. Wijkvereniging Huiswaard gaat ook  aan de slag voor betere zorg en welzijn voor en door wijkbewoners. Bureau ZONH (Zorgoptimalisatie Noord-Holland) ondersteunt de ontwikkelingen. 

Dit voorjaar start een proef. Daarvoor worden 'buurtverbinders', webredacteurs en beheerders van het buurtplatform gezocht. Deelnemers krijgen drie dagen training. Op vrijdag 21 april kan men in wijkcentrum Wijkwaard aan de Muiderwaard van 19.00 tot 21.30 uur kennismaken met de plannen en ook meedenken. Meer op wijkvereniginghuiswaard.nl/mijnbuurtje.

Bekeken: 4388x