Alkmaar Centraal

Zaterdag vond de derde en laatste landelijke plaatsingswedstrijd voor het NK Trampolinespringen A/B klasse plaats in Alkmaar. Alle Triffis-springers hebben zich gekwalificeerd voor het NK op 25 en 26 juni in Ahoy Rotterdam. Tijdens Fantastic Gymnastics vinden ook andere NK’s en landelijke finales plaats in gymnastische sporten.

Springers die al zeker waren van kwalificatie namen probeerden moeilijkere sprongen en combinaties uit. Zo sprong Lara Schut onder andere een dubbele salto met daarin anderhalve schroef en behaalde daarmee een moeilijkheidsscore van 9,7.

In de A-klasse was er individueel zilver voor Roel Teillers en Jordy Mol en brons voor Pascal Wiebering. In de B-klasse waren overwinningen voor Amanthis Angenent en Jouke Windig, en brons voor Tess de Vries en Nick Vonk. 

Met synchroonspringen was het vooral goud wat blonk. In de de A-klasse won het due Lara Schut & Benthe Geleijn en werden Jordy Mol & Daan Overbeek derde. In de B-klasse was er liefst vier keer goud, en wel voor Mira Stepanova & Tess de Vries, Jouke Windig & Cas Westbroek, Amanthis Angenent & Maaike Spring in ’t Veld en Nick Vonk & Mads Ottenbros.

De volgende Triffis-springers hadden zich eerder al gekwalificeerd voor het NK Trampoline in Ahoy: Bo Bet, Maxim van Zeijl en Jimmy Demmers (A- senioren), Niamh Slattery (A-junior) en Katie Cowles en Marisa Lema Vigo (A-jeugd). 

Op zaterdag 16 april zullen de CDE-springers hun derde NK-kwalificatie springen in De Meent. Zij proberen zich dan te plaatsen voor Fantastic Gymnastics. Toegang tot de wedstrijd is gratis. (foto: fotopersburo Martin Mooij)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl