Dinsdag werd het Gezonde Speelplein van OBS De Kennemerpoort geopend tijdens de eerste landelijke Buitenlesdag 2016, waaraan meer dan 100 scholen meededen. Burgemeester Piet Bruinooge kon natuurlijk geen 'nee' zeggen op het verzoek van de kinderen om het plein officieel te openen. Hij nam zelfs wethouder Elly Konijn mee.

De kinderen hebben vanaf het begin meegedacht met het ontwerp, een landbouwarchitecte heeft dit uitgewerkt en twee hoveniers hebben het plan neergezet met hulp van ouders, buurtgenoten en de kinderen zelf.

De Kennemerpoort heeft met de kinderen, Jantje beton, IVN, GGD, buurtgenoten en ouders (die ook meehielpen sponsors te vinden) vanaf mei vorig jaar hard gewerkt aan het plan. Er zijn muurtjes gezet, klimwerktuigen gebouwd, er is een heuse waterbaan gemetseld, een amfitheatertje ontworpen en er zijn al een aantal bomen ngeplant. 

Buiten kunnen kinderen op onderzoekende en speelse wijze leren, en lessen kunnen gecombineerd worden met bewegen. Leerlingen van zeker vier groepen gingen tijdens Buitenlesdag op hun gloednieuwe schoolplein aan de slag.

Op Buitenlesdag is de Rapportage Buitenles van DUO gepresenteerd. DUO deed onderzoek onder 1555 leerkrachten naar de kansen, wensen en belemmeringen van buiten lesgeven. Ook verschijnt een literatuurstudie naar het belang van buitenlessen. 

Het initiatief voor de Buitenlesdag komt van het project Gezonde Schoolpleinen. Vanuit dat project helpen Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-raad en MBO-Raad tot eind dit jaar 70 scholen met de realisatie van een Gezond Schoolplein. Buiten lesgeven is daarbij belangrijke pijler,

Pin It
Bekeken: 4952x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/