Ylona van der Stel gaat meedoen aan de Giro di KiKa, de zesdaagse fietstocht door de Dolomieten tegen kinderkanker. De 25-jarige Alkmaarse werd daar woensdag fanatiek bij gesteund door alle 120 kinderen van basisschool Het Kleurenorkest in Limmen, waar ze les geeft aan groep 3-4. DE kinderen renden bij VV Limmen zoveel mogelijk rondjes om de stip of om het veld, om geld voor haar en KiKa te verzamelen.

Ylona neemt deel in de strijd tegen kinderkanker, omdat haar zusje Lyanne op haar 7e een hersentumor kreeg. Een heftige periode voor het hele gezin. Lyanne overleefde, maar kampt tot nog altijd met de gevolgen.

Ylona's gedrevenheid inspireerde een roeiteam van ARZV om in mei de Elfstedentocht te roeien. Het team daagde haar uit om mee te fietsen en sneller binnen te zijn dan de roeiers. Een leuke battle, ook weer voor KiKa. Zie facebook.com/Elfstedenbattle/.

Net als bij dé tocht werd in Limmen gestempeld. Groepen 1 t/m 4 renden rondjes om de middenstip, ouderen om het hele veld. Een aantal renden wel 40 rondjes. Natuurlijk moedigden ouders en grootouders aan, sommige ouders liepen ook mee. Juf Ylona: "Een waanzinnige dag. Ik heb er van genoten. Het was nog mooier en specialer dan ik had durven dromen; een dag om nooit te vergeten."

Eén van Ylona's collega's kwam ook langs met haar 10 maanden oude zoontje Yani. Zelfs hij heeft een aantal stappen meegelopen en was daarmee de jongste deelnemer. Voor alle kinderen was er aan het einde van de sponsorloop een medaille. Ook voor de kleine Yani.

Volgende week wordt bekend hoeveel geld de kinderen met deze sportieve actie hebben opgehaald. Op basis van het aantal gelopen rondjes gaan ze terug naar hun sponsoren om het geld op te halen. Het eindbedrag blijft dus nog even spannend.

Pin It
Bekeken: 4392x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/