Alkmaar Centraal

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni vind het historische evenement Kaeskoppenstad plaats in het oude centrum van Alkmaar. Naast terugkerende acts als de Watergeuzen en de Latijnse School, wordt dit jaar in de schuilkerk aan het Fnidsen 'Het Schildersatelier' onthuld.

In het prachtige schuilkerkje wordt een 17e eeuws atelier tot in detail nagebootst. Er zijn demonstraties en je kan teken- en schilderles krijgen. En er wordt natuurlijk geacteerd! Harde onderhandelingen tussen een ijdele schutter en de vrouw van de meesterschilder over de prijs van een immens schuttersstuk. Hoe groter je beeltenis, hoe hoger de prijs.

Gedemonstreerd wordt hoe verf in die tijd gemengd werd tot prachtige en natuurgetrouwe kleuren. Leer alles over de Gulden Snede, de Regel van Derden en Perspectief. Ook ontdek je er de werking van de Camera Obscura, die door kunstschilders werd gebruikt als hulpmiddel om de werkelijkheid nauwkeurig over te kunnen nemen op hun doek.

Het atelier is een initiatief van de Alkmaarse kunstenaar Willem Burgert in samenwerking met Kaeskoppenstad. De schildersleerlingen worden gespeeld door leerlingen van Artiance. Kijk voor kaartverkoop of meer informatie op Kaeskoppenstad.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl