Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Vrijdagavond is voor de tweede keer de Cityrun Heerhugowaard gehouden. Maar werd dat vorig jaar nog overdag gedaan, deze keer liepen de deelnemers deels in het donker. En dat is niet het enige verschil. "We hebben de looproute helemaal omgegooid" vertelt evenementvoorzitter Remco de Boer. "De start/finish is nu op het Coolplein, waarna de lopers over de Oude Middenweg gaan om vervolgens via de Oostangent de route naar de Middenweg te vervolgen. Daarna keren zij weer om om bij het Coolplein te finishen en een medaille in ontvangst te mogen nemen".

En het evenement groeit flink merkt ook Remco, "vorig jaar hadden we zo'n 1200 deelnemers, met een halve marathon erbij zelfs 1300, maar nu zijn we doorgegroeid naar 2500 deelnemers". Toch is het doel, 3000 lopers nog niet gehaald. 

De winnaar was net als vorig jaar vlot bekend. Al na 35 minuten wist Tom Bellord de eerste plaats op zijn naam te schrijven, hij finishte ruim voor de andere deelnemers en alles verliep volgens hem dan ook ook vrij vlekkeloos. "Ik had verwacht dat er meer mensen mee zouden gaan in het begin, zodat je wat meer tegenstand hebt".

De volledige opbrengst van de Cityrun ging naar Showdown, een soort tafeltennisspel voor blinden en slechtzienden en verenigingen in Heerhugowaard en omgeving.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl