Alkmaar Centraal

Nooit eerder kwamen meer dan 3.000 artiesten en miljoenen muziekliefhebbers op één dag wereldwijd bij elkaar om de kunst van muziek in een onafhankelijke platenzaak te vieren. Maar zaterdag was het Record Store Day en werd het toch een feit.

Het unieke evenement vindt plaats in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken verspreid over de hele wereld waarmee het niet alleen het grootste maar tegelijk het meest intieme muziekevenement ter wereld is. De winkelvloeren van meer dan 80 onafhankelijke platenzaken veranderen op Record Store Day in verschillende podia met meer dan 250 optredens.

Bovendien verschijnen op Record Store Day zeer exclusieve releases die alléén op die dag verkrijgbaar zijn. Honderden releases kwamen op Record Store Day 2015 in zeer kleine oplages uit. Nieuwe liedjes, remixes, gekleurd vinyl, nooit eerder uitgebrachte juweeltjes, stuk voor stuk zijn het bijzondere items.

In de regio Alkmaar is er eigenlijk nog maar één onafhankelijke platenzaak: Pop Eye in de Boterstraat in Alkmaar. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp nam er een kijkje...

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl