DAW speelde zaterdagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen De Houtrib. Voor beide teams stond niets bijzonders meer op het spel; DAW heeft verblijf in de Bond 3e Klasse B veiliggesteld, de mannen uit Lelystad staan zesde. Toch werd fanatiek gespeeld. Na een spannende strijd was de eindstand 10-9.

Beide teams startten gedreven en de score ging gelijk op. De Houtrib scoorde eerst, waarna Jeroen Fennema namens DAW snel terugsloeg. Kort benutte Arjan Baron zorgvuldig een strafworp voor 2-1. Uit een overtalsituatie kwam opnieuw de gelijkmaker.

Nadat Jeroen Dahchi knap de 3-2 binnen tikte scoorde De Houtrib twee keer achter elkaar. De 4-4 van Fennema in de allerlaatste seconde zorgde voor een 4-4 ruststand. De tweede periode bleef de strijd gelijk opgaan. Daan Happe zorgde twee keer voor een voorsprong (5-4 en 6-5).

In de jacht naar de gelijkmaker liet De Houtrib vier achtereenvolgende man-meer situaties onbenut. In het derde kwart scoorden beide teams maar één keer en ze misten ook allebei een strafworp. waardoor DAW op voorsprong bleef met 7-6.

Een zeer spannend laatste kwart volgde. DAW vergrootte de marge naar twee maar Lelystad gaf zich niet gewonnen. Snel na 8-6 werd het 8-7 en zo bleef de druk hoog. Met een man meer maakte DAW het gat weer twee punten, maar weer werd snel gecountered. Anderhalve minuut voor tijd gebeurde dit nogmaals en stond het 10-9. De Houtrib speelde de laatste kansen slecht uit, waardoor Alkmaar opgelucht kon ademhalen.

De DAW-mannen staan achtste in de 3e Klasse B en kunnen in de laatste ronde hooguit één plekje zakken. Met een stunt tegen de nummer twee en wat geluk kunnen ze nog zevende worden.

Bekeken: 3441x