Zaterdag vertrokken de DAW-dames zonder keepster en met maar één wisselspeelster naar Den Haag, waar moest worden aangetreden tegen een op papier mindere tegenstander. Het zwaar gehavende team kon geen vuist maken tegen de Waterpolo Den Haag 2, al was de 8-2 uitslag wel wat geflatteerd.

Na het startsignaal werden de eerste drie aanvallen van Den Haag omgezet in doelpunten, DAW was nog te veel met de gedachte bij het keepersprobleem. Het eerste kwart eindigde in 3-0. DAW had moeite het doel dicht te houden: drie veldspeelsters moesten om de beurt op goal.

Verder in de wedstrijd zat het ook niet mee, veel schoten kwamen tegen het “houtwerk”, een strafworp werd gemist en vier van de zes overtalsituaties bleven onbenut. Het was ook een zware wedstrijd met maar één wisselspeelster. Tel daarbij op een onterecht toegekend doelpunt voor de Haagse dames. Pas in het derde kwart scoorde DAW (5-1). De wedstrijd eindigde in 8-2, beide doelpunten waren van Saskia Kansen.

De DAW-dames hebben geen zicht meer op de vijfde plaats in de Bond 2e Klasse A. De nummer vijf speelt als laatst tegen de hekkensluiter, terwijl DAW afsluit tegen de nummer vier.

Bekeken: 3518x