Alkmaar Centraal

Zondag vond de tweede Alkmaarse editie van ‘Kijken, kijken, kopen’ plaats. Zo’n 35 theateracts veranderden de binnenstad in één groot podium. Nietsvermoedende shoppers keken verwonderd naar een zingende waternimf op het Waagplein, theaterbezoekers stonden op tijd voor de deuren van meer dan 30 deelnemende winkels.

Geliefd waren de optredens van Panama Pictures en illusionist Arjan van Vembde. Ook waren de straattheateracts van zandschrijver Skryf en Kiddy Ride Police verrassend. Veel optredens zorgen voor mooie interactieve momenten.

Project Wildeman zorgde voor swingende muziek bij Velvet/Strak in Pakken, een hip hop-danser was te zien in de nieuwste H&M kleding en singer-songwriters speelden in intieme winkelhoekjes. Mylou Frencken liet honderden bewonderaars genieten van de ‘saudade’. In de HEMA kwamen oude wegwerpartikelen tot leven en op de trappen voor het stadhuis werden Griekse tragedies uitgevoerd.

Onderneemster Petra Zijlstra (Queens): “Kijken, Kijken, Kopen geeft een boost aan de binnenstad! Als ondernemer geeft het je veel nieuwe energie en onze bezoekers waren zeer verrast. Wij kijken uit naar een volgende editie”.

Theater De Vest is zeer tevreden over de tweede editie en heeft al zin in de derde. Marijke van den Muijsenberg, hoofd programmering en marketing: “Het is een zeer geslaagde, tweede editie. De weergoden waren ons gunstig gezind en ook de winkeliers zijn erg tevreden. De acts kenden een grote belangstelling en ook de artiesten hebben genoten van het enthousiaste Alkmaarse publiek."

Fotograaf Marco Schilpp liep ook verwonderd door de stad. Meer foto's op Facebook. Zie ook de videoreportage.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl