En weer werd een hoger geklasseerd team door het tweede team van de Alkmaarse Rugby Club uit het bekertoernooi gegooid. Heren 2 houdt de eer hoog, nadat het eerste al snel uitgeschakeld was, door de Hookers uit Hoek van Holland met 44-22 te verslaan.

De Hookers waren met slechts 13 man naar Alkmaar gekomen. De thuisploeg had zat wisselspelers en leende ruimhartig twee spelers uit, zodat het toch 15 tegen 15. Zo gaat dat in de rugby. Toch kwam Alkmaar al snel op voorsprong toen Dimitri de Jong langs de zijlijn doorbrak en 5-0 scoorde. Patrick Hartog schoot de moeilijke conversie echter tegen de paal.

Even later was het weer raak. Wytze Vader brak uit en sprintte het halve veld over voor een try tussen de palen. Kenny Kolk maakte de makkelijke conversie voor 12-0. Halverwege de eerste helft bracht Juvenal Kasaza Bisimwa de stand naar 17-0.

Richard Tros maakte de leukste try van de wedstrijd. De Hookers wonnen een 5-yards scrum, maar de scrum-half met de bal werd getackeld Wytze Vader achter de goallijn. De Hooker drukte de bal niet 'dood', maar liet los en Richard Tros legde dankbaar de hand op de bal voor 22-0. Kenny Kolk maakte de 4e try. Hoek van Holland kwam voor rust nog terug tot 27-5.

In de tweede helft kwamen de Hookers binnen een minuut terug tot 27-12. Kenny Kolk gaf even later slalomles en maakte het 32-12. De Hookers kwamen daarna goed terug door twee try's te scoren. De Alkmaarders werden toch wel een beetje nerveus, maar uiteindelijk kwam alles goed na nog twee try’s van Richard Tros en Juvenal Kasasa Bizimwa. Een verdiende 44-22 werd zo binnengehaald.

Volgend weekend is de derde ronde van de Bekercompetitie. De tegenstander is nog niet bekend.

Bekeken: 3529x