Alkmaar, 04 oktober 2012. De opzet van het nieuwe beleid rond wijkcentra begint de eerste 'paniek' voort te brengen. Concreet: Stichting Servicepunt voor Welzijn en Cultuur heeft bekendgemaakt dat vier van de vijf betaalde parttime krachten volgend jaar moeten verdwijnen. De enige die overblijft verklaart daarop dan ook te vertrekken. Ze heeft geen idee hoe ze de werkzaamheden van de anderen in de beperkte uren dat ze werkt zou moeten uitvoeren. De oplossing die ze aangedragen wordt is voor de hand liggend: vrijwilligers. De buurthuizen moeten in de nabije toekomst door het ontwikkelen van meer commerciële activiteiten zelf 'de broek op kunnen houden'. In ruil daarvoor krijgen ze daarvoor binnen de regels en vergunningen ook echt de ruimte. Maar ook de bedrijfsrisico's. Niet voldoende ondernemersgeest of niet genoeg verdienen betekent simpelweg het einde.

Het 'dwingt' buurtbewoners tot betrokkenheid met hun buurtcentrum, en is die betrokkenheid er niet, dan is er blijkbaar niet voldoende behoefte in de wijk. Vraag en aanbod dus. De bezuinigingen die nu al doorgevoerd zijn zorgen ervoor dat de wijkcentra meer moeten vragen voor bijvoorbeeld cursussen en dat zorgt in ieder geval in De Oever voor een teruglopend aantal inschrijvingen. Desgevraagd laat wethouder Anjo van de Ven aan de krant weten dat de verantwoording voor de beslissing om de vier parttimers te ontslaan bij het Servicepunt ligt en niet bij de gemeente. De gemeente wil wel voorkomen dat het buurtcentrum zou moeten sluiten, maar wil nog niet laten weten hoe.

Pin It
Bekeken: 1678x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/