De Welstands- en Monumentencommissie heeft een positief advies gegeven over plaatsing van de oude Ringersfabriek op de gemeentelijke monumentenlijst. Belanghebbenden hebben nog de mogelijkheid bezwaar te maken. Na de bezwarenperiode zal het college een definitief besluit nemen.

De Ringersfabriek aan de Noorderkade vertegenwoordigt het industriële verleden van Alkmaar. Het gebouw is een zeer zeldzaam voorbeeld van industrieel erfgoed, zowel in vorm, schaal en oorspronkelijke functie. Het pand heeft bijzondere cultuurhistorische, architectonische, bouwhistorische en stedenbouwkundige waarden.

Bijzonder is dat het complex met een duidelijke visie in fasen tot stand is gekomen. Het eerste deel stamt uit 1920.

Wethouder Kloos: “Ringers vertelt een verhaal over de geschiedenis van Alkmaar. Ooit gaf deze fabriek aan vele Alkmaarders werk. De familie Ringers heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Alkmaar. Ik vind het belangrijk dat Alkmaar zuinig is op haar industrieel erfgoed. Het is daarom goed dat daarom de gemeentelijke monumentale status aan dit pand wordt gegeven."

Pin It
Bekeken: 3816x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/