Bewoners aan de Breedstraat in Alkmaar beleefden maandagavond laat angstige momenten, toen ze net naar bed wilden gaan. Ze hoorden buiten een harde knal en zagen vervolgens twee scooters hevig branden. Ze hoorden dat ze hun huis moesten verlaten, maar dat lukte niet omdat de wind de vlammenzee tegen het gebouw aanblies. De ramen kraakten al en een vers geschilderd kozijn begon te bladderen.

Uit voorzorg zijn de bewoners boven op het balkon gaan staan. Mocht het echt fout gaan dan konden ze toch wegkomen. Zover kwam het gelukkig niet omdat de brandweer snel ter plaatse was om de brandende scooters, en inmiddels ook een fiets, te blussen.

Ook de brandweer was verbaasd de vuurzee te zien, als gevolg van een brommerbrandje. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en de Forensiche opsporing van deze brand op de hoogte gesteld, aangezien brandstichting wordt vermoed.

Op de begane grond is Frame Atelier & Galerie gevestigd. Naar verluid zou binnenkort de officiële opening zijn, maar gezien de schade aan de pui en de gebarste ruiten, zal deze wellicht uitgesteld moeten worden. De staat van de schilderijen die binnen hangen is nog niet bekend.

Pin It
Bekeken: 4484x
https://ee.itk.ac.id/data/