Dinsdag verzamelde het college zich bij het IJkgebouw in het Victoriepark om te kijken hoe de renovatie van het pand vorderde. Architect John Kerssens van KDRA vertelde over de levens die het pand al gehad heeft en over de enorme uitdagingen van het project.

Er waren onderweg wel wat tegenslagen. Sommige muren stonden praktisch op instorten en ook de gemeente werkte niet altijd mee. Erik Vasbinder van URA Bouw beaamde dit: "Jullie zijn een heel moeilijke gemeente." Toch waren hij en Kerssens erg blij met de medewerking die, binnen wat mogelijk was, kregen.

De renovatie startte in november en moest 1 mei klaar zijn. "Dat lukt nooit", hoorde Vasbinder, maar het lijkt van wel. Tijdens de bijeenkomst werd ook gewoon doorgewerkt.

Doel was om zoveel mogelijk het karakter van het ijkgebouw intact te houden, en renoveren in plaats van slopen en herbouwen kost veel extra geld. Daarnaast kosten de kozijnen bij elkaar een ton, er is een serre en een prachtige keuken. Er was nog wel wat geld tekort, werd het college met een knipoog verteld. Anjo van de Ven liet los dat met het groen geholpen kan worden. Het was ook even schrikken, toen wel heel veel groen verdween, maar dat komt dus goed.

Bekeken: 5789x