Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) neemt de tijdelijke opvang in het oude belastingkantoor aan de Robonsbosweg in de loop van mei in gebruik. De eerste vluchtelingen bestaat uit gezinnen, samenreizenden en alleenstaanden.

Het COA heeft voor de opvang samen met gemeente Alkmaar en politie een veiligheidsplan opgesteld. Dit plan is dinsdag door het college vastgesteld. Hierin staat wie waar voor verantwoordelijk is, welke maatregelen er getroffen zijn om incidenten te voorkomen en wat er bij eventuele incidenten en calamiteiten moet gebeuren.

Zowel de veiligheid van mensen en gebouwen in de omgeving, als de hulpverleners en de vluchtelingen zelf worden in acht genomen. Het plan is te vinden op alkmaar.nl/asielzoekers.

Verantwoordelijk wethouder Pieter Dijkman is blij met het veiligheidsplan: “Met het plan en de afspraken die we daarin met omliggende bedrijven, verenigingen, scholen en instellingen hebben gemaakt en met wat ik onlangs bij een bezichtiging van het complex heb gezien, zijn alle mogelijke maatregelen genomen”.

Pin It
Bekeken: 4403x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/