De Alkmaarse gemeenteraad heeft de Cultuurnota Vision 2020 vastgesteld. Wethouder Anjo van de Ven presenteerde maandag de nota in bijzijn van tekenaar Gerben Hermanus. Andere vormgevers waren Sarai de Haan (grafisch ontwerp), Loeka Horsman (fotografie) en Davy Akkerman (ontwerp omslag).

Sinds 1 januari 2015 waren de cultuurnota’s van de drie fusiepartners leidend. De Cultuurnota zonder grenzen 2.0 blijft de ruggengraat en is aangevuld met drie nieuwe kernthema’s: produceren, jongeren en vernieuwen. Alkmaar de ‘urban hub’ worden en een belangrijk knooppunt tussen de regio en Amsterdam.

Wethouder Anjo van de Ven: “De culturele basis is op orde, maar dat betekent niet dat we achterover kunnen gaan leunen. We moeten het hier ook voor jongeren leuk en aantrekkelijk houden. Hoe geven we hen de gelegenheid om dingen te maken en te doen?”

De nota ontstond uit een interactief proces. In september en december vonden twee cultuurconferenties plaats. Input werd verzameld via een open online document, email, Facebook en Twitter. Er is met een kerngroep van ‘meeschrijvers’ hard gewerkt om de ideeën over cultuur in Alkmaar op papier te zetten en hier is dan ook veel van terug te vinden in de nota voor de komende vier jaar.

Pin It
Bekeken: 3874x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/