Vorige week nam wethouder Pieter Dijkman het jaarplan 2016-2017 in ontvangst van stuurgroep LHBT met daarin de Regenboogambassadeurs, het lokale COC en Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN. Alkmaar neemt deel aan het programma Regenboogsteden 2015-2017. 

De Regenboogambassadeurs zetten zich in voor meer acceptatie, weerbaarheid en veiligheid van transgenders, homoseksuele en biseksuele inwoners. De wethouder installeerde ook twee nieuwe leden. Ria Ettes richt zich met ambassadeur Conny van Iersel op zorgcentra, ambulante thuiszorg en opleidingen voor verzorgenden en verpleegkundigen.

Voor de portefeuille jongeren en onderwijs is Anne Russchen de nieuwe ambassadeur. Naast de zorg voor een veilig schoolklimaat zoekt zij samenwerking met instanties zoals Centrum Jeugd en Gezin. Gerard Wilts blijft zich inzetten voor het gebied religie en levensbeschouwing. 

Wethouder emancipatie Dijkman: “In Alkmaar moet iedereen zich veilig voelen ongeacht seksuele voorkeur, godsdienst of afkomst en gaan we respectvol met elkaar om. Onze Regenboogambassadeurs zetten zich daar met steun van het college voor in”.

Er wordt bij de uitvoering van het Regenboogprogramma door de ambassadeurs gebruik gemaakt van de kracht van de stad en scholen, kerken en zorginstellingen. Naast een adviserende rol initiëren de ambassadeurs ook nieuwe activiteiten, zoals een kerkelijke viering in het kader van diversiteit, de salon voor roze ouderen. Ook ondersteunen ze Alkmaar Pride, waarmee Alkmaar eind mei weer haar diversiteit toont.

Foto v.l.n.r.: Gerard Wilts - levensbeschouwing, Conny van Iersel - ouderen en zorg, Anne Russchen - onderwijs en jeugd. (foto: Fotostudio Natzijl)

Pin It
Bekeken: 4683x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/