Alkmaar, 15 oktober 2012. De vrouwen van Plubos hebben inmiddels al wél een aantal wedstrijden achter de kiezen maar nog geen punten verzameld. Vrijdagavond moest daar verandering in komen. De busreis naar Venray was echter lang en de voorbereiding voor de wedstrijd was door een aantal blessures moeizaam. Brigitte Pluijmers had last van haar voet, Mirjam van Dijk van haar bovenbeen en Chantal Pluijmers was geblesseerd aan haar enkel. Rina Blondeau was gelukkig wel hersteld en weer fit na een bovenbeenblessure.

Aan het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk dat Lake Valley veel getraind had, er werd veel in patronen gespeeld. Met veel beweging werd de verdediging van Plubos danig op de proef gesteld. Aan het begin van de wedstrijd stond de Plubosverdediging goed opgesteld, maar er ontstonden toch enkele gaten waardoor Lake Valley een aantal flinke mogelijkheden in de schoot geworpen kreeg. Gelukkig stond het vizier niet op scherp en werden de kansen niet benut. Het was juist Plubos dat de score opende. Brigitte Pluijmers kreeg de bal op links aangespeeld en schoot de bal na een goede rush langs de lijn beheerst binnen: 0-1. Tijd om te rusten was er niet want Lake Valley scoorde binnen twee minuten de gelijkmaker: 1-1. Er waren over en weer diverse kansen, maar er werd voor de rust niet meer gescoord.

In de tweede helft pakte Plubos weer een voorsprong door een strakke voorzet vanaf de zijkant van Brigitte Pluijmers die door van Rina Blondeau mooi afmaakt werd . Mirjam van Dijk durfde de eerste helft nog niet te spelen maar werd nu wel ingezet. Dat zorgde voor iets meer balvastheid voorin bij Plubos en een meer gelijkwaardige strijd. Helaas kwam Lake valley door een foute breedtepass achterin in balbezit en moest de gelijkmaker genoteerd worden: 2-2. Lake Valley kwam zelfs op voorsprong door een van richting veranderd schot dat bij de tweede paal gemakkelijk ingelopen kon worden: 3-2. Plubos ging daarna vol op jacht naar de gelijkmaker en creëerde meerdere kansen waarbij Mirjam van Dijk tot tweemaal op een goed keepende Lindsey Philipsen stuitte. In de laatste minuut compenseerde Brigitte Pluijmers haar foutje achterin met een strakke voorzet naar Mirjam van Dijk die de gelijkmaker scoorde: 3-3. Lake Valley ging in een uiterste poging de overwinning binnen te halen met nog 28 seconden op de klok vol in de aanval inclusief een meespelende keepster. Maar de stand was en bleef gelijk.

Bekeken: 1622x