Van 7 tot en met 14 mei zal in Alkmaar een fairtrade week plaatsvinden. Dit zal in het teken staan van koffie. Aan de internationale Fairtrade Coffee Break kan iedereen meedoen door bijvoorbeeld veel fairtrade koffie te drinken. Bedrijven of organisaties kunnen zich aanmelden voor een presentatie tijdens de koffiepauze op kantoor.

Elke dag lekkere koffie is nog vanzelfsprekend, maar oogstverliezen doen zich nu in Ethiopië, Brazilië, Guatemala, Tanzania, Vietnam al voor op ongekende schaal. Klimaatverandering is voor kleine boeren een donkere wolk boven hun toekomst.

De gevolgen van klimaatverandering voor koffieboeren zijn niet zomaar opgelost, maar fairtrade of klimaatneutrale koffie drinken helpt hen te overleven.

De Fairtrade week leent zich voor ludieke acties. Die kunnen worden vermeld op fairtradechallenge.nl. Bedrijven en organisaties kunnen ook opgeven hoeveel fairtrade koffie ze nuttigen in de fairtrade week. De gemeente wil extra invulling geven door tijdens de Coffee Break een korte presentatie te geven over klimaatverandering, de effecten voor koffieboeren en in gesprek te gaan over hoe men bij kan dragen. Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fairtrade betekent eerlijke handel met boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Zij ontvangen een eerlijke prijs voor hun producten en hebben betere werk- en levensomstandigheden. Ook draagt Fairtrade bij aan een gezonder milieu. Zelf een steentje bijdragen is makkelijk: kies elke dag voor tenminste één Fairtrade product. Je herkent Fairtrade producten aan het keurmerk van onder andere Max Havelaar, UTZ Certified en Trade.

Meer informatie op alkmaar.nl/fairtrade.

 

Pin It
Bekeken: 3501x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/