Alkmaar Centraal

Vanaf 10 juli rijdt een nieuwe buslijn 10 tussen station Heerhugowaard en Langedijk, mits de Provincie de nieuwe dienstregeling goedkeurt. De bestaande 10 naar Oudkarspel wordt straks overbodig door bus 210. Dit meldt het NHD. Gemeente Heerhugowaard is in zijn nopjes, omdat de Broekerveiling zo met 6 minuten te bereiken is, terwijl dat via Alkmaar een half uur duurt.

Een andere nieuwe verbinding ontstaat tussen de stations van Alkmaar en Heerhugowaard via de nieuwe Nelson Mandelabrug. Bedrijventerrein Beverkoog wordt met de nieuwe 150 ineens een stuk beter bereikbaar.

Gemeente Heerhugowaard wil graag een knooppunt vormen in het openbaar vervoer, zodat het aantrekkelijker wordt voor de NS om meer treinen te laten rijden. Eerder werd Heerhugowaard nog buitengesloten van het toekomstige het 'reizen zonder spoorboekje'.

Reizigersorganisatie Rocov is blij met de nieuwe bus 10, maar wil meer inzet en een betere aansluiting. Vanaf Alkmaar rijdt straks twee keer een bus naar Oudorp, maar die rijdt maar eens per uur door naar Heerhugowaard. Bovendien zou de bus niet goed aansluiten op de treinen.

De nieuwe 150 van Connexxion zal tussen stations Alkmaar en Heerhugowaard rijden via de Tesselsebrug, Overstad, station Alkmaar-Noord en de bedrijventerreinen Beverkoog en Beveland.

Andere opmerkzame wijzigingen zijn gewijzigde rijtijden voor lijn 6 door Heerhugowaard, met als gevolg betere aansluiting op de treinen. En ook de 160 van en naar De Draai wordt wat aangepast, voor meer stiptheid.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl