Alkmaar, 21 oktober 2012. Argus in de Daalmeer, De Dobber in De Mare, Foxy in Nieuw-Overdie en Ons Stekkie Oud-Overdie. Het zijn jongerencentra die in 2014 zullen sluiten, als buurtbewoners het stokje niet van de gemeente zullen overnemen. Op dit moment beheert Kern8 deze centra nog, maar per 1 januari 2014 wordt de huur opgezegd vanwege bezuinigingen die de gemeente gaat doorvoeren. Het op ouderen gerichte De Vlijthof in De Mare wacht hetzelfde lot. Anjo van de Ven van OPA, de verantwoordelijke wethouder, heeft goede hoop dat buurtbewoners de centra zullen overnemen. Zij wijst op succesvolle initiatieven van jongeren zoals Life072 en het stadsstrandje De Kade.

Om ondernemen makkelijker te maken zal de regelgeving aanpast worden. Niet alleen moet deze vereenvoudigd worden, maar het moet ook makkelijker worden geld te verdienen aan commeriële activiteiten. Dit is een voorstel dat het college aan de raad wil voorleggen. Verdere aanpassingen zullen gedaan worden om 'paracommercie' te stimuleren. Hiermee wordt bedoeld het onder één dak brengen van bijvoorbeeld zaalverhuur, feesten, een kapsalon of pedicure. Ook zal de huur de eerste jaren lager zijn, deze zal alleen de kosten voor de gemeente dekken. In 2016 moeten buurtondernemingen zelfverdienend zijn.

Inmiddels zijn in diverse buurten initiatieven van de grond gekomen. Dit is echter nog niet overal het geval. Zo is in de wijken Oud-Overdie, Vroonermeer en Oudorp nog niet veel tot stand gekomen door gebrek aan interesse of daadkracht vanuit de wijk.

Pin It
Bekeken: 1682x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/