De zomer komt er aan, voor oplichters een goede periode om hun valse bankbiljetten ongemerkt om te zetten in echt geld door kleine aankopen te doen. De pakkans in winkels is redelijk groot, want hier wordt vaak gecontroleerd en oplichters kunnen lastiger vluchten. Dat is anders tijdens evenementen, in de horeca als het druk is of... de vrijmarkt op Koningsdag.

De politie adviseert om goed op te letten bij het afrekenen. Vals geld is te herkennen. Het gaat vooral om €50 biljetten en de inkt ligt er veelal op omdat het papier gladder is. Echt geld heeft een watermerk, te zien als je het biljet tegen het licht houdt, en er staat een hologram op, dat 'beweegt' als je het beweegt.

Wie een vals bankbiljet treft wordt verzocht het niet weer uit te geven. "U zadelt een ander met het probleem op en bovendien is het strafbaar", stelt de politie. Beter is het om aangifte te doen. Mogelijk is de dader te achterhalen en kan hij/zij aansprakelijk gesteld worden. "Hebt u een oplichter in beeld, bel dan meteen 112."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl