Alkmaar Centraal

De DAW-dames hebben de laatste wedstrijd van het waterpoloseizoen 2015-2016 uit handen gegeven door slordig om te gaan met hun kansen. MNC Dordrecht won met 5-7. Voorafgaand sloot Heren 3 winnend af. Het team promoveert na een uitstekend seizoen verder door naar de 1e reserve klasse.

DAW gaf de wedstrijd uit handen door ‘standaard’ situaties, zoals het niet benutten van twee strafworpen en maar twee van de zes overtalsituaties omzetten in doelpunten. Door dit gegeven bleef de wedstrijd echter wel tot het eind aan toe aantrekkelijk en spannend voor de spelers en het publiek.

Het vierde kwart werd met een tussenstand van 5-5 beslissend, maar hierin kon DAW niet de kracht opbrengen om door te drukken. Het moest ook nog een strafworp toestaan en scoorde daarna twee keer niet tijdens een ‘man meer’ situatie.

Topscorer was Saskia Kansen met drie doelpunten. Keepster Fanny Bouma keepte goed en de jeugdige Tessa Naber liet weer zien dat ze verdedigend de tegenstander regelmatig de baas is en aanvallend steeds meer lef toont. Bij winst was de 5e plek een feit, maar behoud van de 6e plaats na promotie is met deze selectie iets om trots op te zijn. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl