Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 648 niet laden

Alkmaar, 24 oktober 2012. Welke veranderingen gaat de grote groep vitale 'nieuwe ouderen' teweeg brengen in onze samenleving? Hoe verandert die, in welk tempo en met welke verschuivingen moeten we rekening houden? Deze vragen staan centraal tijdens een themamiddag over 'de nieuwe ouderen' op 7 november in het AFAS Stadion. 

Vergrijzing krijgt de laatste jaren veel aandacht. Uitstromende babyboomers gaan voor een geheel nieuwe dynamiek zorgen door de blijvend hogere eisen die zij stellen aan wonen, welzijn en zorg. Tegelijkertijd past deze groep 'nieuwe vitale ouderen' perfect in de plannen en ambities van de overheid. Die pleit immers voor meer en langere zelfredzaamheid een definitieve scheiding van wonen en zorg. Gemeenten krijgen budgetten (zoals via de Wmo) om mensen volop te laten meedoen.

De vraag is of dit zomaar gaat lukken en of de maatschappelijke infrastructuur daarvoor geschikt is. Sluit die hogere zelfredzaamheid gemakkelijk aan op bijvoorbeeld het wijk- en buurtwerk? En wie zijn die 'nieuwe ouderen' eigenlijk die onze samenleving op z'n kop gaan zetten? Het zijn aspecten die op 7 november allemaal aan bod komen in het AFAS Stadion. Acteur en dagvoorzitter Peter Faber gaat daar op interactieve wijze met de aanwezigen op zoek naar het antwoord. Gastsprekers deze middag zijn zorgwethouder Martin Hagen (Alkmaar), directievoorzitter Pierre Sponselee van woningcorporatie Woonwaard en bestuursvoorzitter Lia de Jongh van thuiszorgorganisatie Magenta Zorg.

De organisatie van de themamiddag is in handen van de Zorgverhuizer, een kersverse Alkmaarse onderneming die opereert op het snijvlak van wonen, welzijn en zorg, met speciale accenten op seniorenbeleid. In het programma is een kort moment ingelast om de website www.dezorgverhuizer.nl officieel ten doop te houden.

Het inhoudelijke gedeelte van de themamiddag is van 14.30 tot 17.00 uur. Het aantal nog beschikbare plaatsen is beperkt. Meer informatie

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl