Alkmaar, 23 oktober 2012. Met de herfst in het vooruitzicht vallen er de komende tijd weer grote hoeveelheden bladeren op straten en in tuinen. Dit najaar worden er daarom 34 bladkorven in boomrijke wijken van Alkmaar geplaatst. Een bladkorf is een kooi zonder bodem, waarin bladafval wordt verzameld. Dit draagt bij aan een duurzame scheiding en voorkomt dat groene GFT-rolemmers (te) snel vol raken. De korven zijn de afgelopen jaren een groot succes gebleken. Zo is in 2010 en 2011 ongeveer 20 ton aan bladerafval ingezameld. Zowel het inzamelresultaat als de reacties van bewoners waren erg positief. 

Deze herfst worden er 10 extra bladkorven toegevoegd in vergelijking met afgelopen jaar. Het totaal komt daarmee uit op 34. Ze zullen tot ongeveer halverwege december blijven staan. Bij het vaststellen van de locaties is de hulp ingeroepen van de inwoners. Alkmaarders konden aangeven waar zij graag een bladkorf willen. Op basis van deze suggesties en behaalde inzamelresultaten heeft de gemeente besloten waar de nieuwe korven komen te staan. Ze zijn uitsluitend te gebruiken voor bladafval. Dit mag afkomstig zijn uit de tuin en van de stoep. Voor ander tuinafval zoals takken en planten dient gewoon in de groene GFT-rolemmer gebruikt te worden.

Pin It
Bekeken: 2584x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/