Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 648 niet laden

Alkmaar, 24 oktober 2012. Jongeren konden op woensdagmiddag 24 oktober samen met kunstenaar Boxie in het AFAS-voetbalstadion in Alkmaar kunstwerken maken over orgaandonatie en transplantatie. Dit jongerenevenement is onderdeel van de landelijke Donorweek die plaatsvindt van 22 tot en met 28 oktober. Voetbalvereniging AZ ondersteunt deze actie van harte. Op woensdag organiseerde AZ ook een handtekeningenmiddag.

Jongeren werden verwelkomd in 'de wereld die Boxie heet' door Marco van Eliveld. Marco ontving in 2009 twee nieuwe longen. De Midwouder weet dus als geen ander hoe belangrijk orgaandonatie en donorregistratie is. Hij kreeg de kans om weer een normaal leven te kunnen leiden. Voorafgaand aan de activiteit met Boxie vertelde hij zijn verhaal. Lees hier meer.

De jongeren startten in groepen van ongeveer tien personen met de kunstwerken in de herkenbare graffiti-achtige Boxiestijl. Boxie en Marco hadden de doeken vooraf gemaakt en bewerkten deze samen met de jongeren met stiften. De handtekeningenmiddag volgde. Vier spelers uit het eerste elftal bezochten de kunstactiviteit om hun handtekening op de kunstwerken te zetten. Ook verschillende jeugdteams van AZ werkten mee aan de acht schilderijen waarin orgaandonatie centraal staat.

Tot en met zondag 28 oktober staat Nederland in het teken van orgaandonatie. Tijdens deze week gaat het om de vraag: ben jij al donor, Ja of Nee? Iedereen kan in de Donorweek een actie organiseren om orgaandonatie onder de aandacht te brengen. Kijk hier

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl