Vrijdag 22 april hebben de gemeente Alkmaar en Stadswerk072 het Bijenconvenant van de landelijke Bijenstichting ondertekend. Dit gebeurde in het Alkmaarse Stadspark De Oude Kwekerij. Aanleiding om dit convenant te ondertekenen is dat bijen van cruciaal belang zijn voor de mens en de voedselvoorziening. Omdat de bijenvolken niet in een goede conditie zijn, is het belangrijk goed voor bijen te zorgen. Ondertekening èn uitvoering van dit convenant dragen daar aan bij.

De datum 22 april is niet voor niets gekozen; het was deze dag Landelijke Zaaidag en werd er op plekken in het hele land eenm bloemenmengsel gezaaid dat aantrekkelijk is voor bijen en vlinders. Wethouder Dierenwelzijn Jan Nagengast (CDA) heeft samen met raadsleden David Schultz (D66) en Bastiaan de Leeuw (GroenLinks) en de voorzitter van de landelijke Bijenstichting Jaap Molenaar een bijvriendelijk bloemenmengsel gezaaid in het park.

Door ondertekening van het convenant wil de gemeente aangeven ‘bij-vriendelijk’ te zullen handelen. Dit betekent onder meer actief bijdragen om de leefomstandigheden van de bijen te verbeteren. Het bestrijden van onkruid gebeurt bijvoorbeeld niet meer met chemische middelen. (foto: aangeleverd)

 

Pin It
Bekeken: 3945x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/