Alkmaar Centraal

In een zeer spannende en gelijk opgaande bekerwedstrijd tegen Zwolle, kampioen van de 3e klasse Noord Oost, zakte Heren 2 van de Alkmaarse Rugby Club in de laatste tien minuten door het ijs. Met de eindstand van 17-33 is Alkmaar uitgeschakeld voor de beker. Zwolle komt overigens volgend jaar uit tegen Heren 1.

Alkmaar begon sterk en verraste Zwolle in de eerste minuut. Bernd Verhofstad kickte de bal diep over de zijlijn. De inworp van Zwolle werd onderschept en Loek Bellord rondde af met een try in de hoek van het veld voor 5-0. De uiterst moeilijke conversie van kicker Kenny Kolk kwam net te kort.

Zwolle was wakker geschrokken en beide teams konden geen doorbraak forceren tot halverwege de eerste helft. Toen was het Zwolle in de hoek 5-5 maakte, waarbij de lastige conversie naast de palen ging. Tien minuten later stalen de bezoekers een bal uit de Alkmaarse scrum en maakten 5-12 met een geconverteerde try.

Alkmaar kwam terug toen winger Jeroen Wiebes een bal onderschepte met zijn voet en hem naar voren schopte. Zwolle was verrast en reageerde te laat, terwijl de bal tegen de eigen doelpaal rolde. Wiebes greep de bal voor een try. Kolk scoorde de makkelijke conversie voor een ruststand van 12-12.

De tweede helft was lange tijd in balans. Pas na 25 minuten brak Alkmaar door dankzij Kenny Kolk en zette de stand op 17-12. Alkmaar leek op een stunt af te stevenen maar begon steeds nerveuzer en slordiger te spelen. Met nog tien minuten te spelen ging het helemaal mis. Zwolle scoorde een try met conversie voor 17-19 en in de slotminuten kwamen daar nog eens twee geconverteerde try's bij. De eindstand werd 17-33.

Het verlies betekende dat Heren 2 klaar is en men zich kan gaan richten op het komende seizoen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl