Het Trompetterkorps Alkmaar bestaat deze maandag exact 50 jaar en daarom staat het hele jaar in het teken van feest en leuke evenementen voor het publiek én de leden zelf. Zondag werd de jubileumreceptie gehouden en beschermheer Piet Bruinooge was aanwezig om het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst te nemen.

Vanzelfsprekend waren er optredens van de verschillende bands; de sambagroep Bateria Unidos D' Alcmaria, de TKA Junioren en de TKA Senioren. De junioren zijn na zondag alweer druk aan het repeteren voor optredens in de Efteling en in Frankrijk, op 3 en 8 mei.

Stichting Trompetterkorps Alkmaar is opgericht in 1966 door de heer Piet Barhorst. De unieke sound wordt bepaald door instrumenten die natuurnoten voortbrengen en het imago wordt bepaald door het karakteristiek uniform, de snelheid en de discipline. In 1971 is het juniorenkorps opgericht voor spelers van 9 tot 16 jaar. Bateria Unidos D’ Alcmaria bestaat alweer 12,5 jaar.

Het Trompetterkorps is gehuisvest aan de Olympiaweg in het gezellige clubhuis ‘Toeterboet’. Het is ook meteen een muziekschool, waar vele kinderen een half jaar gratis muziek les krijgen met de bedoeling dat zij lid worden. Dit initiatief, Music-4U, viert dit jaar haar 10e verjaardag.

Pin It
Bekeken: 3789x
https://ee.itk.ac.id/data/