Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Marktplaats.nl, ebay.nl, tweedehands.net, speurders.nl. De lijst met de mogelijkheid je spullen te verkopen of juist iets leuks op de kop te tikken is bijna eindeloos. Maar met het succes van dergelijke sites staken ook diverse ergernissen over en donkere kanten van particuliere verkoop de kop op. Bijna iedereen kent wel een verhaal over oplichting of gestolen goederen.

Maar er zijn ook veel mensen die niet zitten te wachten op vreemden over de vloer of het 'gedoe' rond de verkoop of aankoop. Paul Klaver worstelde met dezelfde bedenkingen maar werd wel geconfronteerd met een steeds vollere zolder. Maar toen eenmaal tot hem doordrong dat hij vast niet de enige was zette hij die bedenkingen om in een ondernemersplan en Mijn Eigen Marktplaats was geboren.

Inmiddels weet menigeen Pauls marktplaats aan de Pettemerstraat al te vinden. Zowel kopers als verkopers zijn enthousiast over de formule: online aan- of verkoop via een betrouwbare partij die al dat 'gedoe' voor zijn rekening neemt. Met als bonus een echte stenen winkel waar alle producten uitgestald staan voor wie eerst even wil komen kijken of voelen.

Dat het een gat in de markt is, is ook marktplaats.nl opgevallen die Paul prompt heeft gevraagd de naam van zijn bedrijf te vervangen. Geen sprake van zegt Paul. "marktplaats is gewoon een woord uit het Nederlandse woordenboek, een fysieke plek waar verkopers en kopers elkaar treffen". In de optiek van Paul is die omschrijving zelfs meer van toepassing op zijn bedrijf dan op de virtuele plek van marktplaats.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl