Alkmaar Centraal

Vrijdag 29 april om 10.00 uur luidt de heer Hur Baob Ryul, loco-burgemeester van het Zuid-Koreaanse Seogwipo de bel van de Alkmaarse kaasmarkt.Hij doet dit op uitnodiging van burgemeester Piet Bruinooge.

De heer Hur Baob Ryul is met een delegatie uit Korea en de Koreaanse ambassadeur op bezoek in de gemeente Alkmaar wegens de historische banden tussen de gemeentes. Die banden ontstonden bijna 400 jaar geleden toen Jan Janszoon Weltevree, een inwoner van De Rijp, als schipbreukeling voet aan wal zette in Korea. Jan Janszoon Weltevree werd een belangrijk man in Korea en schopte het zelfs tot adviseur van de koning.

Zo’n 25 jaar later kwam een andere Nederlander, Hendrik Hamel uit Gorinchem, ook als schipbreukeling in Korea terecht. Hamel zette zijn belevenissen in Korea op papier. Door zijn verhaal ging Korea leven in Europa.

In Seogwipo is het Hamel museum gevestigd. Seogwipo is een van de twee steden op het Zuid-Koreaanse eiland Jeju. De stad ligt op het zuidpunt van het eiland en heeft ongeveer 100.000 inwoners.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl