Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Een van Nederlands grootste feesten is natuurlijk Koningsdag: het feest waar iedereen het hele jaar naar uitkijkt om eindelijk weer in oranje gekleed de straat op te gaan voor de vrijmarkt, de party’s of een van de vele andere activiteiten.

Maar dit jaar was toch net iets anders dan anders: de weergoden waren de feestgangers met name tijdens Koningsnacht niet zo goed gezind. Warmte, korte broeken, zonnebrillen en natuurlijk de zon moesten dit jaar worden ingeruild voor kou, winterjassen, hagel, natte sneeuw en regen. Toch waren er veel mensen die de moed hadden om met hun kleedje hun oude spullen op de vrijmarkt te verkopen. Ook de bandjes verspreid door de binnenstad van Alkmaar werden goed bezocht, en waar mensen droog konden staan was het alsnog druk.

Op Koningsdag zelf was het weer alweer een stuk beter en liet de zon zich vaak zien. In Alkmaar waren er toch flink wat mensen die het erop waagden om op de vrijmarkt te gaan staan of juist de vrijmarkt of een van de feesten zelf te bezoeken. Hiervan maakte Alkmaar Centraal-fotograaf Marco Schilpp een fotoserie die te bekijken is op de Facebookpagina.

In het Luipaardpark in Heerhugowaard waren ook grote aantallen mensen aanwezig tijdens de rommelmarkt. Vooral de kinderen konden door het mooie weer goed uit de voeten met veel activiteiten. In Langedijk werd Koningsdag afgetrapt met de traditionele optocht van verschillende praalwagens met fietsers en lopers daaromheen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl