Alkmaar Centraal

Op 10 en 11 mei worden de Landmachtdagen georganiseerd. De opzet van de Landmachtdagen 2016 is een voortzetting van een nieuw Open Dagen-concept, dat tijdens het 200-jarig jubileum in 2014 voor het eerst is gehanteerd. Het thema van de Landmachtdagen 2016 is ‘Internationale Samenwerking’.

Een van de locaties waar militairen op woensdagmiddag 11 mei te zien zijn is het Waagplein in Alkmaar. Militairen van 11 Luchtmobiele Brigade geven elk uur een demonstratie ‘Optreden Verstedelijkt Gebied’, oftewel oorlogvoering in de stad. De Rode Baretten tonen er ook hun persoonlijke uitrusting, wapens en materieel. De luchtmobiele infanteristen vertellen over hun werk, zoals over hun specialismes, uitzendingen, enoefeningen. Wie dat leuk vindt kan met ze op de foto en er is een audiovisuele show op een groot beeldscherm.

Het programma begint om ongeveer 13.00 uur en eindigt rond 18.00 uur. Toegang tot het terrein en het bijwonen van de demonstraties en andere activiteiten is gratis.

De Landmachtdagen in Alkmaar worden georganiseerd door militairen van de Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen. Deze militairen zijn herkenbaar aan hun opvallende rode baret. De rode baret is het internationale symbool voor luchtlandingseenheden. De rode baret staat voor moed, doorzettingsvermogen, teamspirit, durf en zelfvertrouwen. De militaire nvan de Luchtmobiele Brigade zijn overal ter wereld snel inzetbaar en zijn opgeleid om onder alle omstandigheden operaties uit te voeren. Hun motto is: Elk Moment. Elke Missie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl